Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@03:35:09 GMT

صنایع دغدغه مدیریت مصرف برق ندارند

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۶۷۴۱

صنایع دغدغه مدیریت مصرف برق ندارند

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: ریال متناظر با هزینه های انرژی در سبد هزینه های صنعتگران، عدد بسیار کوچکی است به همین دلیل است که صنعتگران خط تولید دست دوم به کشور وارد می‌کنند و توجهی به هزینه های سرمایه‌گذاری اولیه برای کاهش مصرف انرژی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سارا صالحی امروز یکشنبه -۲۹ اردیبهشت‌ماه - در نشستی خبری که با موضوع استفاده از انرژی های تجدید پذیر و سامانه‌های خورشیدی در شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه دغدغه ای برای مدیریت بار در صنعت وجود ندارد، اظهار کرد: ظرفیت تولید صنایع در شرایط کنونی کمتر از ظرفیت کلی آنها است، بر اساس قانون می‌توانیم فروش انرژی را در ساعات پیک مصرف متوقف کنیم، یا در این ساعات تعرفه برق را به میزانی افزایش دهیم که تولید در این ساعات صرفه اقتصادی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: در ۴۰ سال گذشته هر دهه افزایش تعداد مشترکان و متناسب با آن رشد ظرفیت تولید داشته‌ایم، تعداد مشترکان ۱۵ برابر شده و ظرفیت نیروگاهی ۱۶ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که شاهد رشد بی سابقه مصرف مشترکان نیز هستیم زیرا الگوهای مصرف تغییر کرده و این میزان در بخش خانگی و تجاری بوده زیرا در بخش کشاورزی و صنعت که مولد است، رشد قابل توجهی وجود نداشته است.

صالحی گفت: امروزه در دنیا رشد و نیاز مصرف را با بهینه سازی و مدیریت بار جبران می‌کنند، در تابستان فقط ۲۴۰ ساعت رشد مصرف داریم که نسبت به کل سال درصد کمی است اما برای ۲۰۰ ساعت پرباری تابستان باید ۴۰ درصد ظرفیت تولید را افزایش دهیم.

افزایش ظرفیت تولید برق ۸۰ میلیارد دلار هزینه نیاز دارد

وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید برق ۸۰ میلیارد دلار هزینه نیاز دارد، افزود: افزایش ظرفیت تولید توجیه اقتصادی ندارد زیرا با مدیریت مصرف می‌توانیم  نیاز کشور در مدت پیک بار را تامین کنیم. نباید گمان کنیم که مشکل به دلیل بارندگی ها حل شده‌است، کاهش ذخایر آبی بین چهار تا پنح درصد ظرفیت تولید برق آبی را کاهش داده است، واقعیت این است که بی حساب و کتاب مصرف می‌کنیم که بخشی از آن به قیمت ارزان انرژی در کشور بر می‌گردد.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان اضافه کرد: الگوهای مصرف تغییر کرده و موضوع برچسب انرژی بین مردم جا افتاده است، اما هنوز هم به‌ویژه در صنعت برق بی حساب و کتاب مصرف می‌شود.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان تاکید کرد: باید بهره وری در ظرفیت‌های ایجاد شده نیروگاه‌های کشور را افزایش دهیم، اگر نیروگاه‌های کشور در  طول سال با ظرفیت ۱۰۰ درصد کار کند و بتوانیم مازاد برق تولیدی را برای روزهای پیک مصرف ذخیره کنیم بخش زیادی از مشکلات حل خواهد شد.

تامین۹۰ درصد ظرفیت برق کشور با سوخت‌های فسیلی و نیروگاه حرارتی

صالحی به انرژی خورشید به عنوان یک منبع پاک، تمام نشدنی، بدون خطر و البته فاقد آلودگی اشاره کرد و گفت: ظرفیت مصوب تولید برق کشور ۸۰ هزار مگاوات است که نزدیک به ۹۰ درصد آن را سوخت های فسیلی و نیروگاه های حرارتی تأمین می کند.

وی افزود: در سال ۱۳۹۲ برای نصب نیروگاه های خورشیدی در خانه‌ها تسهیلات ویژه ای از طرف دولت در نظر گرفته شد که ۸۸ سامانه با ظرفیت ۴۴۴ کیلووات در مدار قرار گرفت و به عبارتی نزدیک به ۲.۵ میلیون کیلووات ساعت انرژی پاک در اصفهان بهره برداری شد، با اجرایی شدن این طرح میزان کاهش گازهای گلخانه ای سالانه بالغ بر ۴۲۰ تن بوده است.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با بیان اینکه استعداد تولید برق از خورشید در ایران بسیار بیشتر از پتانسیل تولید برق از نفت و گاز است، گفت: در ایران تعداد روزهای آفتابی و مساحت قابل نصب نیروگاه های خورشیدی به اندازه ای است که می توانیم با همکاری مشترکان مشکلات تولید برق را برطرف نماییم.

برق‌رسانی ۴۷ سامانه انرژی تجدیدپذیر به شبکه اصفهان

صالحی  به طرح دیگر سامانه های در حال بهره برداری با عنوان قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله اشاره کرد و افزود: این طرح در سال ۱۳۹۵ برای گسترش انرژی های تجدیدپذیر انجام گرفت و در این طرح سامانه‌های خورشیدی متصل به شبکه عمومی شد، در اصفهان ۴۷ سامانه با ظرفیت ۸۹۳ کیلووات به شبکه برق رسانی می‌کند.

وی اضافه کرد: مجموع درآمد حاصل از فروش انرژی در طی این دوره بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال بوده در حالی‌که تنها در سال ۱۳۹۷ مجموع درآمد حاصل از فروش انرژی نزدیک به ۱۲ میلیارد ریال بوده است.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به مصوبه هیئت وزیران خاطرنشان کرد: وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی در فرصتی معین موظف شدند حداقل ۲۰ درصد از برق مورد نیاز ساختمان های خود را از طریق سامانه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.

صالحی افزود: در این راستا نزدیک به هشت سامانه با ظرفیت تولیدی ۱۱۲ کیلووات با کاهش گازهای گلخانه ای سالانه نزدیک به ۱۴۰ تن در شهر اصفهان در تولید انرژی پاک سهیم شدند و در این طرح سامانه‌های برق خورشیدی به شبکه های عمومی متصل شده و تهاتر بین انرژی تولیدی و مصرفی صورت گرفته است.

سبد انرژی کشور و دنیا در گرو انرژی خورشیدی خواهد بود

وی به پنج نیروگاه گازی احداث شده در محدوده شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان متصل به شبکه توزیع اشاره کرد و گفت:  سبد انرژی ما و دنیا در گرو انرژی خورشیدی خواهد بود و نکته بسیار مهم در این عرصه زمان است بنابراین باید به سمت تولید انرژی‌های تجدید پذیر حرکت کنیم.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان تاکید کرد: به همان اندازه که احداث یک نیروگاه جدی است، مدیریت مصرف برق نیز با اهمیت است، در این راستا از طرح‌های تشویقی برای مشترکانی که از دیزل ژنراتورهای مولد خود تأمین استفاده می کنند نیز بهره گرفته ایم.

صالحی افزود: مشترکانی که توانایی تولید برق به وسیله دیزل ژنراتور دارند، با انعقاد تفاهم نامه همکاری و با در مدار آوردن دیزل ژنراتور در ساعات اوج بار، انرژی مصرفی از شبکه را کاهش می دهند که در این صورت علاوه‌بر بهره مندی از تخفیف و تشویق مشارکت در طرح، هزینه‌های برق مصرفی آنها نیز کاهش می یابد.

وی همچنین تاکید کرد: سهم بار سرمایشی بسیار قابل توجه است و فقط با ۱۵ دقیقه خاموش کردن کولرها در ساعات پیک مصرف در کاهش میزان بار تاثیر بسزایی دارد، بنابراین به مردم توصیه می‌شود اقدامات لازم برای کنترل مصرف سرمایشی را انجام دهند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر برق رسانی پیک مصرف برق تولید برق خاموشی برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان صنایع نیروگاه های تجدیدپذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۶۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور